2. July 2015

Nederlandse taal

Huidige situatie

Duizenden vluchtelingen zijn al verdronken in de middellandse zee om te ontsnappen aan oorlog, vervolging en armoede in Afrika en de Arabische peninsula.

Elk jaar overlijden duizenden mensen in hun poging de Europese kust te bereiken, waarbij de omstandigheden steeds verder verslechteren.

De Europese unie heeft beloofd om de hulp te vergroten. Maar tot nu toe is er een gebrek aan politieke overeenstemming om tot een gemeenschappelijke oplossing te komen.

Het is moraal onacceptabel om mensen te laten verdrinken.

Het project (the project)
In september 2015 werd de NGO Sea-Eye e.V opgericht door Michael Buschheuer, zijn familie en vrienden. Met als doel het veiligstellen van maritime vluchtroutes naar Europa.

Om dit te bewerkstelligen is de 24 meter lange vissersboot MS Sea Eye (eerder Sternhai genoemd) aangeschaft. Deze boot zal de komende maanden worden aangepast om de lange reis naar de lybische kust te maken, waar vele vluchtelingen elke dag vechten om te overleven.

Hierbij is het hoofddoel om vluchtelingen in nood te lokaliseren en hulp te bieden bij hun overgang naar Europa.

De essentiële voorwaarde voor maritime veiligheid is het bieden van SOS hulp aan professionele hulpdiensten. In de tussen tijd moet de focus liggen op het beschermen van de levens van de vluchtelingen.

Daarom zijn we constant op zoek naar ondersteuning, sympathisanten en donateurs, maar ook naar bemanningsleden die bereidt zijn om ons op locatie te helpen. Elke helpende hand telt en wordt zeer gewaardeerd.

Om ons doel te bereiken zijn wij afhankelijk van donaties.
Donaties voor Sea-Eye e.V zijn belasting aftrekbaar omdat Sea-Eye e.V een non-profit status heeft.

Natuurlijk zullen alle donaties exclusief gebruikt worden voor het opzetten en uitvoeren van dit project.


U kunt hier doneren

logo_betterplace


Hier können Sie unsere Datenschutzerklärung lesen. Hier geht es zum Impressum