3. July 2015

Norsk

Prosjekt menneskelighet

 

Michael Buschheuer

Michael Buschheuer

Sea-Eye startet høsten 2015, da forretningsmannen Michael Buschheuer og en liten gruppe engasjerte rundt ham bestemte seg for at de ikke lenger bare kunne sitte og se på at flyktninger døde i Middelhavet.

Nå har foreningen to skip, og i april 2016 begynte observasjons- og redningsaksjonen foran den libyske kysten. Målet er å redde mennesker som er i havsnød eller som holder på å drukne, og å hente hjelp.

I løpet av de første tre månedene reddet mannskapet på Sea-Eye over 2 600 mennesker!

Nå er det ca. 250 mennesker fra hele Tyskland og andre europeiske land som arbeider for Sea-Eye. De engasjerer seg i prosjektet Sea-Eye uten å få betaling for det, og gir avkall på fritid og ferie.

Skipet Sea-Eye opererer i området foran den libyske kysten og holder utkikk etter overfylte, sjøudyktige båter som holder på å kantre. Menneskene får redningsvester og vann, båtene får avlastning i form av redningsflåter. Samtidig sendes et SOS-nødsignal til den maritime hovedredningssentralen i Roma (MRCC). Etter internasjonal havrett er alle skip som befinner seg i nærheten, forpliktet til å berge skipbrudne.

Selv om alle hjelpere jobber gratis på Sea-Eye, er vi avhengige av gaver, både i form av penger og naturalia. Prosjektet vil i år trenge ca. 250 000 euro. Pengene går til diesel, flyreiser, overnatting, redningsutstyr, mat og drikke, medisinske og eklektiske apparater.

 

Skipene

W89_9010_shrinkSea-Eye er en 26 meter lang tidligere fiskekutter fra Sassnitz på den tyske øya Rügen, som før hadde navnet “Sternhai”. Skipet er havdyktig og ombygd til redningsfartøy. Nå seiler det foran den afrikanske kysten, hvor de fleste flyktningene legger ut på sin livsfarlige “reise”. Kutteren er ca. 60 år gammel og seilte på verdenshavene til 2014, spesielt i Nord- og Østersjøen. Den kan ha en besetning på inntil ni personer.

 

 

 

1decd0e7-8fd4-4523-bcea-222ffd405444_shrinkSpeedy: Det nye skipet er en Ribtec 1200 Cabin RIB, en klassisk RIB med en lengde på 11,50 m og en bredde på 3,20 m. Det har plass til et mannskap på fire, men har bare to soveplasser. Disse må derfor brukes på skift. Det nautiske utstyret er topp moderne, og skipet i utmerket stand. Plassen under dekk er svært begrenset, slik at skipet bare kan ha med seg redningsutstyr til en eller to redningsaksjoner.

 


Du kan donere her

logo_betterplace


Hier können Sie unsere Datenschutzerklärung lesen. Hier geht es zum Impressum