28. August 2016

Svenska

Projekt mänsklighet

 

Michael BuschheuerSea-Eye startade hösten 2015 när en liten grupp omkring entreprenören från Regensburg Mickael Buschheuer beslutade att vad gäller de döende flyktingarna i Medelhavet inte längre hjälplöst titta på.

Initiativet använder idag två båtar. I april 2016 började man med övervaknings o räddningsaktioner framför Libyens kust; att rädda människor som hamnat i sjönöd och drunknar samt hämta hjälp.

Efter redan tre månader kunde besättningen på ”Sea –Eye” rädda över 2600 människor som var i sjönöd.

Initiativet/organisationen har växt till 250 hjälpande från hela Tyskland och europeiska länder. Alla arbetar utan betalning ideellt på sin semester eller fritid.

I det drabbade området utanför Libyens kust patrullerar Sea-Eye efter dåliga o med människor överfulla båtar som är på väg att sjunka och hjälper människor med räddningsvästar och vatten.

Båtarna tillhandahåller liv/räddningsflottar.

Svårskadade kan få hjälp på ”Sea-Eye” ´s egen sjukstation.

Samtididigt skickar Sea-Eye en SOS signal till ”Maritime Rescue Coordination Centre, MRCC” i Rom Enligt internationell sjörätt ska alla båtar och skepp som är i närheten ta upp människor som är i sjönöd.

 

Trots att alla arbetar gratis på ”Sea-Eye” behöver organisationen pengar och medel.

Projektet behöver i år omkring 250 000 Euro för diesel, flyg, boende, räddningsutrustning, mat, medicinisk utrustning och elektronik.

Fartyg

W89_9010_shrink”Sea-Eye” är 26m lång och har varit en gammal trålare från Sassnitz (Rügen) och hette tidigare ”Sternhai” den högsjötåliga trålaren är ombyggt till en räddnings båt och seglade till den afrikanska kusten där det finns mest flyktingar på sin livsfarliga resa.

Trålaren är omkring 60 är gammal och seglade till och med 2014 i nord och östersjön. I nuläget,  med en besättning på upp till 9 personer.

 

IMG_0852_shrink”Speedy” den nyare båten är en ”RIBTEC 1200 Cabin RIB” en klassisk RIB och är 11, 50m lång och 3, 20m bredd. Båten har två dieselmotorer med över 600 hästkrafter och kan komma upp i 45 knops fart. (83km/h).

En besättning med 4 personer har plats men bara två sovplatser finns så att dom används växelvis. Högst modern nautisk utrustning och båten är i enastående skick.

Utrymmet över och under däck är begränsad så det finns bara plats för material till en eller max två räddningsinsatser.


Du kan donera här

logo_betterplace


Hier können Sie unsere Datenschutzerklärung lesen. Hier geht es zum Impressum