29. August 2016

Suomalainen

Projekti inhimillisyys

Michael BuschheuerSea-Eye käynnistyi syksyllä 2015, kun pieni, regensburgilaisen yrittäjän Michael Buschheuer:in ympärille kerääntynyt ryhmä päätti, etteivät he enää aio toimettomana seurata pakolaisten menehtymistä Välimerellä.
Hanke ylläpitää tällä hetkellä kahta laivaa. Huhtikuussa 2016 käynnistettiin tarkkailu- ja pelastustoimet Libyan rannikon edustalla: merihätään joutuneiden ja hukkuvien pelastaminen ja avun hakeminen paikalle.

Jo kolmen kuukauden kuluessa pystyivät Sea-Eye:n miehistöt pelastamaan yli 4000 ihmistä merihädästä!

Hanke on tällä välin kasvanut jo 250 henkilön suuruiseksi koko Saksan alueella ja muualla Euroopassa. Sea-Eye-projektin henkilöstö toimii korvauksetta, luopuen lomistaan ja vapaa-ajastaan.

Sea-Eye tarkkailee kyseisellä merialueella Libyan rannikon edustalla merikelvottomia ja ylikuormattuja veneitä, jotka uhkaavat kaatua. Hädässä oleville toimitetaan pelastusliivejä ja vettä ja veneiden kuormaa kevennetään pelastuslauttojen avulla. Vaikeasti loukkaantuneita voidaan hoitaa Sea-Eye:n sairasasemalla. Samanaikaisesti lähetetään SOS-viesti Roomassa sijaitsevalle Välimeren merihätäkeskukselle. Kansainvälisen merenkulkulainsäädännön mukaan ovat kaikki lähistöllä olevat laivat velvoitettuja pelastamaan merihädässä olevia.

Vaikka kaikki auttajat toimivatkin Sea-Eye:ssa korvauksetta, on toimintamme riippuvaista tavara- ja rahalahjoituksista. Projekti tarvitsee tänä vuonna noin 250 000 euroa: Dieseliin, lentoihin, majoitukseen, pelastusvälineisiin, muonitukseen sekä lääketieteellisiin ja elektronisiin varusteisiin.

Alukset

urn-newsml-dpa-com-20090101-160419-99-647169-large-4-3Sea-Eye on 26-metrinen, entinen kalastusalus Sassnitz:istä (Rügen) ja oli alkuperäiseltä nimeltään ”Sternhai”. Tämä valtamerikelpoinen laiva varustettiin meripelastustoimintaa varten uudelleen ja lähti sen jälkeen Afrikan rannikolle, missä useimmat pakolaiset ovat hengenvaarallisella ”matkallaan”. Alus on noin 60 vuotta vanha ja liikennöi vuoteen 2014 asti maailman merillä, enimmäkseen Pohjanmerellä ja Itämerellä. Aluksessa on yhdeksänhenkinen miehistö.

speedySpeedy: Uusi alus on Ribtec 1200 Cabin RIB, klassinen 11,50 m pitkä ja 3,20 m leveä RIB. Siinä on kaksi 600 hevosvoiman dieselmoottoria ja sen nopeus on 45 solmua (83 km/h). Aluksessa on tilaa nelihenkiselle miehistölle mutta vain kaksi makuusijaa, joita joudutaan käyttämään vuoroissa. Aluksessa on erittäin ajanmukainen navigointilaitteisto ja koko alus on erinomaisessa kunnossa. Käytettävissä oleva tila on kuitenkin rajoitettu, joten mukaan mahtuu enintään kahden pelastusmatkan tarvitsemat pelastusvälineet.


Voit lahjoittaa täällä

logo_betterplace


Hier können Sie unsere Datenschutzerklärung lesen. Hier geht es zum Impressum